Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Claude Vialade

<wijnen>

Claude Vialade
Heritage by Claude Vialade
Languedoc Roussillon

Over de boerin
Madame Claude Vialade, Vrouw van de Wijn, is een wijnmaker in hart en nieren met een geweldige visie en geschiedenis. Nadat ze eerst in de verkoop van wijn zat en voor meerdere grote huizen werkte, is ze uiteindelijk terugekeerd naar het domein van haar vader. Visionair als ze is begon ze in de 90-er jaren al met biologische wijnbouw en bracht ze haar eerste wijnen op de markt. Ter ere van haar vader Jean maakte ze deze Cuvee.

Over het domein Heritage by Claude Vialade
Claude kreeg het wijnmaken met de paplepen ingegoten. Haar vader was in de 70-er jaren al een zeer verdienstelijk wijnmaker. Chateau Ciceron is de thuisbasis van Claude. Daar is alles in de 70-er jaren begonnen. Inmiddels heeft ze best een behoorlijk estate, maar er blijven altijd wijnen van haar hand komen die in kleinere oplage verspreid worden en waar ze zelf de scepter over zwaait. Zoook bij Heritage. Dat kan ook niet anders omdat ze deze wijn ter ere van haar vader gemaakt heeft.

The Lanqueoc- Rousillion is de grootste producent van organische wijnen in Frankrijk. Het klimaat is heel gunstig want de Lanquedoc heeft de meeste zonne-uren van Franrkijk en meer dan 200 dagen per jaar waait er een pittige wind. De druiven worden mede daardoor al op een natuurlijke wijze beschermt tegen ziekten. In de wijngaard worden de druivenstokken op organische wijze bewerkt en verzorgd, hetgeen wil zeggen dat geen gebruik wordt gemaakt van kunstmestof van andere chemische herbiciden of insecticiden. Om haar hoge kwaliteitsstandaard te bewaken bedraagt de jaarlijkse opbrengst niet meer dan 60 hl per hectare. De witte druiven laat ze eerst enige tijd op lage temperatuur inweken (macération) zodat de aroma’s het best bewaard blijven. Daarna volgt ook het gistingsproces ook op lage temperatuur en daarmee behoudt ze zoveel mogelijk het karakter en de fruitigheid in de smaak van de uiteindelijke wijn.

Over de streek
De Languedoc-Roussillon regio heeft in de laatste jaren een behoorlijke verandering ondergaan. De tijd dat er uit dit gebied alleen maar alcoholische bulkwijn kwam, ligt definitief achter ons.

Lees meer over wijnen uit Languedoc

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018