Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Gerald Serrano

<wijnen>

Gerald Serrano
Domaine Le Clos des Lumieres
Rhône

Over de boer
Wie beter dan de wijnmaker zelf weet op welke bodem zijn wijnstokken groeien en wat de behoefte zijn van de wijngaard? Wie beter dan hij zelf kan zijn wijnen verbeteren en zo de kwaliteit waarborgen? Het familiebedrijf van Gerald Serrano en zijn zoons startte in 1946 en de derde generatie wijnmakers is nu aan de beurt de traditie van deze voortreffelijke wijnen voort te zetten. Gerald heeft vele prijzen gewonnen met zijn prachtige wijnen.

Over het domein Domaine Le Clos des Lumieres
De wijngaarden van de Clos des Lumieres hebben een uniek terroir en dat geeft deze wijn zijn bijzondere eigenschappen. De ligging van het domein maakt het uitermate geschikt voor high-end wijnen omdat er een stabiele temperatuur heerst. De bodem bestaat uit kalkrijke zand-, grind- en mergelgronden met een toplaag van rolkeien. Dat zijn gletsjerstenen die voor een perfecte drainage zorgen en die bovendien de zonnewarmte van overdag vasthouden en ‘s nachts weer loslaten, wat allemaal bijdraagt aan van de kwaliteit van de druif.
De aanwezigheid van de rivier de Gardon geeft extra aromatische kwaliteiten aan de alluviale bodem. De wijnstokken van Gerald zijn soms meer dan 60 jaar oud. Hij heeft een combinatie van druivenrassen samengesteld om ervoor te zorgen dat hij de beste wijnen van de Côte du Rhône kan produceren.

Over de streek
De wijnstreek van de Côtes du Rhône behoort tot de oudste van Frankrijk. De Romeinen maakten hier al geweldige wijnen van de druivenstokken, die eerder door de Grieken in Frankrijk werden geïntroduceerd.

Lees meer over wijnen uit Rhône

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018