Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Geselecteerde wijnen van Yves Lapierre

<wijnen>

Yves Lapierre
Château Saint Hilaire
Provence

Over de boer
Wijnmaker Yves Lapierre zwaait, samen met zijn broer Bruno, de scepter over hun prachtige wijngaarden in de Aix en Provence. Hier zijn prachtige oude wijnstokken en eeuwenoude olijfbomen te vinden. Deze familie heeft maar één passie: prachtige wijn maken. Het plezier dat zij beleven aan het maken van deze wijn proef je terug. Château Saint Hilaire werkt volledig volgens de principes van de biologisch landbouw. De wijn wordt exclusief van blauwe druiven gemaakt en door de schilletjes van deze druiven een paar uur mee te laten weken in hun sap, ontstaat de welbekende zacht roze kleur.Na een maand van fermentatie (het gisting-proces) in roestvrijstalen tanks, wordt de wijn -na 6 maanden op tank te zijn geweest- gebotteld. De broers vergeten nooit voor wie ze deze wijn maken. Ze blijven altijd in gesprek met de wijnliefhebber en kunnen daarom hun product blijven verbeteren.

Over het domein Château Saint Hilaire
Château Saint Hilaire verhuisde in 2014 naar een heel bijzonder, modern nieuw onderkomen. In de jaren voorafgaand aan de opening bouwde de broers Lapierre een prachtig kasteel midden tussen de wijngaarden en de olijfbomen. Midden in het hart van de wijnmakerij. Bijna dagelijks kun je hier rondleidingen krijgen of meedoen aan heerlijke proeverijen.
De nieuwe generatie Lapierre heeft zich helemaal opengesteld voor het eco-toerisme omdat ze geloven dat bezoekers daar iets van leren. Dat niet alleen: op die manier kunnen zij de smaak van hun prachtige rosé constant onderwerpen aan een consumenten test.

Over de streek
De wijngaarden van Saint Hilaire liggen binnen het appelation gebied Coteaux Provence en hebben een mediterraan klimaat.

Lees meer over wijn uit Provence

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018