Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Domeinen van Wijn van de Boer
De domeinen van Wijn van de Boer zijn allemaal met zorg uitgekozen door de beste wijnkenners en sommeliers van Nederland. Hun jarenlange ervaring en verfijnde smaak zorgt voor een unieke selectie van wijndomeinen uit verschillende streken en landen. Het zal je dus niet verbazen dat het hier wemelt van de prijswinnaars. Inmiddels hebben we boeren uit verschillende streken in Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Chili. Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste en daarom vind je alleen de allerbeste wijnen bij wijnvandeboer.nl.

Iedere wijn heeft een eigen gezicht
Iedere wijn heeft een eigen gezicht en de boeren die zijn geselecteerd door onze sommeliers hebben dus stuk voor stuk een eigen verhaal. De boeren hebben allemaal oneindig veel passie en staan voor wat ze doen: het maken van geweldige wijnen. Je kan hier alles te weten komen over de het domein van iedere boer of boerin en er achterkomen uit welke streek ze komen, wat hun tradities zijn en welke methoden ze toepassen.

Het plezier van wijn kopen begint met het ontdekken van de boeren en hun domeinen.

Bordeaux

Château De Rolland

Francois Guignard
Francois Guignard is de oudste van het gezin en leerde de fijne kneepjes van zijn vader die in 1943 begon met wijnbouw. Sinds 1985 is hij eindverantwoordelijk voor alle wijnen die Château De Rolland verlaten. Drie jaar later rondde zijn zusje Monique haar studie af en vanaf die tijd bepaalde ze samen de smaak van dit bijzondere wijnhuis. Het kleine zusje Lucy sloot zich in 1996 pas aan. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus keerde ook zij weer terug naar haar geboortegronden om te helpen bij het maken van de prachtige Sauternes en de droge wijnen van deze boer.

Château Haut Plantey

Frans Roskam
Frans Roskam, zoon van een Nederlander, heeft het wijn maken tot een ware kunst verheven. Hij is de vierde generatie van de familie Roskam-Brunot die de scepter zwaait over dit geweldige Bordeaux huis. De familie begon in 1937, toen zijn grootvader, Albert Brunot Château Cantenac kocht, een heuse Saint Emilion Grand Cru. Frans studeerde landbouw aan de prestigieuze Hogere School of Agriculture van Purpan in Toulouse. Nadat hij zijn diploma haalde vertrok hij naar Bordeaux om een vervolgstudie Oenologie te volgen aan de universiteit. Nadat hij nog op een aantal Châteaux in Frankrijk en Amerika ervaring had opgedaan, begon Frans in 2002 met werken in het familiebedrijf op Château Cantenac.


Château Haut Châtain

Martine River
Martine River is de 5e generatie wijnmakers die dit prachtige huis bestiert. Haar zoon Martial staat al klaar om haar op te volgen, maar voorlopig werken ze zij aan zij om de familietraditie hoog te houden. Deze zelfbewuste oenologe heeft haar hele leven doorgebracht in deze wijngaarden, die door haar grootvader Pierre Henri Lacoste in 1912 werden aangekocht. De wijnen worden door Martine en haar zoon gevinificeert zoals de familie traditie dat voorschrijft en de rijping vindt plaats op het kasteel zoals dat al meer dan honderd jaar gedaan wordt. Het resultaat is een lange lijst met prijzen en dit jaar zelfs de gouden medaille in Parijs op het Concours Général Agricole.


Domaine Karel de Graaf

Karel de Graaf
Karel de Graaf is mede-oprichter en oud-hoofdredacteur van het kritische wijntijdschrift PersWijn en is wijndocent aan diverse opleidingen (o.a. WSET bij Winefield’s, Het Wijninstituut en het Begeleidingstraject Magister Vini voor vinologen). Je kunt hem dus gerust ‘s Lands grootste Bourgogne-specialist noemen. De Côte d’Or, het hart van de Bourgogne, vindt Karel het meest fascinerende deel van dit unieke wijngebied. Recentelijk ontving Karel, uit handen van de Frans Ambassadeur in Nederland, een hoge, bijzondere onder scheiding. Hij werd Officier dans l’Ordre du Mérite agricole.


Labaume Ainé & Fils

Alain Serveau
Wijnmaker Alain Serveau is verantwoordelijk voor het huis Labaume Ainé & Fils. Hij heeft Bourgondisch bloed door zijn aderen stromen. Zijn ouders hadden zelf een kleine wijngaard en het vak werd hem dus met de paplepel ingegoten. Alain werkt zo veel mogelijk biologisch om het karakter van de terroir van de Bourgogne te herontdekken.


Domaine Uby

Francois Morel
Rond 1920 kwam de familie Morel vanuit Zwitserland richting Frankrijk, waar zij hun wijnbedrijf Domaine Uby verder voortzette. Van oorsprong maakt deze familie de mooiste Armagnac, maar hun wijnen winnen terrein en dat is niet verwonderlijk. De laatste 10 jaar dat Francois Morel aan de leiding staat over dit geweldige, volledig biologische wijnhuis, heeft in een enorme sprong voorwaarts geresulteerd. Zijn feilloze gevoel voor het wijn maken, in combinatie met de nieuwste technieken hebben gezorgd voor deze geweldige prijswinnaar.


Elzas

Domaine Saint-Rémy

Phillipe Ehrhart
De grootvader van Philippe Ehrhart was één van de eerste wijnmakers die aanhanger was van non-interventie. “Laat de natuur zijn werk doen”, was zijn motto. Toen Philippe in 1988 samen ging werken met zijn vader Francois, was dat de filosofie waar hij weer helemaal naar terug wilde keren met het Domaine. Samen met zijn vrouw Corinne is hij dus de derde generatie die geloofd en bewijst dat de oude, traditionele manieren van wijn-maken tot de beste resultaten leiden.

Languedoc Roussillon

Heritage by Claude Vialade

Claude Vialade
Madame Claude Vialade, Vrouw van de Wijn, is een wijnmaker in hart en nieren met een geweldige visie en geschiedenis. Nadat ze eerst in de verkoop van wijn zat en voor meerdere grote huizen werkte, is ze uiteindelijk terugekeerd naar het domein van haar vader. Visionair als ze is begon ze in de 90-er jaren al met biologische wijnbouw en bracht ze haar eerste wijnen op de markt. Ter ere van haar vader Jean maakte ze deze Cuvee.

Lieu-dit

Olivier Ramé
Lieu-dit, van wijnboer Olivier Ramé, is zo een estate waar je heel blij van wordt. Een jonge bevlogen man die trouwde met de dochter van de wijnboer en zo verleidt werd tot het vak! En wat voor één. Olivier werkt met respect voor de natuur en heeft een Terra Vitis certificering.

Provence

Château Saint Hilaire

Yves Lapierre
Wijnmaker Yves Lapierre zwaait, samen met zijn broer Bruno, de scepter over hun prachtige wijngaarden in de Aix en Provence. Hier zijn prachtige oude wijnstokken en eeuwenoude olijfbomen te vinden. Deze familie heeft maar één passie: prachtige wijn maken. Het plezier dat zij beleven aan het maken van deze wijn proef je terug. Château Saint Hilaire werkt volledig volgens de principes van de biologisch landbouw. De wijn wordt exclusief van blauwe druiven gemaakt en door de schilletjes van deze druiven een paar uur mee te laten weken in hun sap, ontstaat de welbekende zacht roze kleur.

Rhône

Domaine Le Clos des Lumieres

Gerald Serrano
Wie beter dan de wijnmaker zelf weet op welke bodem zijn wijnstokken groeien en wat de behoefte zijn van de wijngaard? Wie beter dan hij zelf kan zijn wijnen verbeteren en zo de kwaliteit waarborgen? Het familiebedrijf van Gerald Serrano en zijn zoons startte in 1946 en de derde generatie wijnmakers is nu aan de beurt de traditie van deze voortreffelijke wijnen voort te zetten. Gerald heeft vele prijzen gewonnen met zijn prachtige wijnen.

Veneto

Tenute Ca’Botta

Fabio Melotto
Tenute Ca’Botta Wijnmaker Fabio Melotto van Tenute Ca’Botta houdt het eeuwenoude ambacht van Italiaanse wijn maken van zijn familie altijd in ere en zoekt de perfecte balans tussen deze tradities en de nieuwste vinificatie technieken. Alleen als moderne technieken daadwerkelijk iets toevoegen aan de wijnen van Ca’Botta gebruikt hij ze. Zijn wijngaarden in de heuvels van Valpolocello kan je wel een van de mooiste in Europa noemen. Ze liggen ten westen van het Garda meer vlak bij het legendarische opera-stadje Verona.

Tenuta S. Anna

Luca Zuccarello
Tenuta S. Anna Wijnmaker Luca Zuccarello is de absolute verpersoonlijking van van de kunst van het wijn maken. Duurzaamheid is voor hem leidend en in combinatie met de eeuwenoude tradities van het wijn maken in de Veneto leidt dit ieder jaar tot verbeteringen. De wijnen van Luca winnen prijzen over de hele wereld. Het estate heeft al meerdere malen de maximale score behaald in het toonaangevende wijnmagazine de Gambero Rosso.

Weinviertel

Weingut Norbert Bauer

Norbert Bauer
Norbert Bauer is de 13e, (ja de 13e generatie) van de familie Bauer die sinds 1992 aan het hoofd staat van Weingut Norbert Bauer. Norbert wordt in de wijde omgeving beschouwd als de wijnspecialist en wijnambassadeur van Weinviertel. Samen met zijn vrouw Gisela en hun 5 kinderen bestieren zij het bedrijf dat nationaal en internationaal al vele prijzen won.

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018