Vind je wijn

Filters

Oogstjaar
Prijs

Wijn van de Boer

Wij staan voor goede wijn van goede boeren. Dit betekent: de lekkerste wijnen, rechtstreeks van de boer bij u op tafel.

Dat scheelt wél in prijs, maar absoluut niet in kwaliteit. De geselecteerde wijnen zijn door de beste sommeliers van Nederland uitgezocht. U bent dus verzekerd van een heerlijke, smaakvolle wijn. Elke keer opnieuw.

Het is dus geen wonder dat steeds meer wijnliefhebbers Wijn van de Boer ontdekken.

Vrienden van de boer

Wijn van de boer bestaat nog niet eens zo heel lang. In die korte tijd hebben we al wel een trouwe klantenkring opgebouwd, waarvan we er graag een paar aan je voorstellen.

Beaujolais

De Beaujolais behoort officieel toe tot de Bourgogne en vormt de meest zuidelijke regio. In het noorden grenst het gebied aan de Mâconnais. In het zuiden aan de stad Lyon.In veel opzichten wijkt het gebied echter af van de Bourgogne. De Beaujolais regio is speels, ongedwongen en plezierig. Eenzelfde omschrijving typeert de wijnen. Het gebied is onder te verdelen in twee subregio’s, de Haut- en Bas-Beaujolais.
Uit het noordelijk deel, de Haut-Beaujolais, komen de beste wijnen. De bodem bestaat hier voornamelijk uit graniet. Op dit type bodem voelt de Gamay zich helemaal thuis. In totaal liggen er 39 dorpjes die de naam Beaujolais-Villages mogen dragen. Binnen deze appellatie zijn er 10 dorpjes die hun naam apart op het etiket mogen vermelden, de Cru du Beaujolais. Van noord naar zuid zijn dat: Saint Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Regnié, Brouilly en de Côte de Brouilly. Enkele Cru-wijnen bezitten een verrassende bewaarcapaciteit.

Het unieke karakter van de Beaujolaiswijn ontstaat door een specifieke vorm van wijnbereiding. De druiventrossen gaan direct na de oogst in een afgesloten vat. Onder het gewicht breken enkele van de onderste trossen zachtjes open. Het vrijkomende sap begint te gisten waardoor naast alcohol, koolzuurgas (CO2) vrijkomt. Het stijgende koolzuurgas bereikt de overige druiventrossen, die onder inweking van de CO2-gassen beginnen te gisten. Het gistingsproces vindt hier van binnenuit de druif plaats. Het vrijgekomen sap bevat slecht een minimale hoeveelheid tannine en kleurstoffen. Hieraan ontleent de Beaujolais zijn typerende, speelse karakter.

Beaujolais wijnen in de shop:

Domaine de Gry-Sablon AOC Moulin à Vent
Domaine de Gry-Sablon AOC Morgon ‘Cuvée Tradition’

NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte en ontvang maximaal één keer per maand informatie en aanbiedingen over de beste wijnen in je inbox.

GEGEVENS
KVK nummer: 09047958
BTW nummer: NL005426455.B01

alle rechten voorbehouden 2018